MEZINÁRODNÍ DEN MÍRU – UKRAJINŠTÍ FAŠISTÉ STŘÍLELI PO ŠKOLE S DĚTMI

Svátečně oděné děti šly do školy, když náhle začala dělostřelecká palba Ukrajinců

Děti z frontové Jasinovaté šly na oslavu Mezinárodního dne míru, založeném Valným shromážděním OSN, když je zastihla střelba ukrajinské armády, píše zpravodaj „Donbasu dnes“ s odkazem na učitele Jasinovatské stavební vysoké školy.

„Dnes je velký pravoslavný svátek, Narození Nejsvětější Panny Marie, také byly všechny děti ve školách a školkách požádány, aby přišli ve svátečním, protože se slaví Mezinárodní den míru. Děti už byly oblečené, když náhle začala nedaleko střelba, téměř v centru Jasinovaté. Ukrajinská střela dopadla do domu v soukromém sektoru v části Severnyj, ulicemi jezdily záchranky a hasiči. Mnozí rodiče se rozhodli nepustit děti do škol,“ řekl učitel o situaci ve frontové Jasinovaté.

Masivní úder v Den míru: děti Jasinovaté se schovávaly ve sklepích

„V Mezinárodní den míru vystavila ukrajinská armáda masivní dělostřelecké střelbě město Jasinovataja. Místní správa sčítá škody, je již známo o několika adresách. Mezi civilním obyvatelstvem nikdo neutrpěl. V obvodu školy jsou největší škody. Ve škole se v době střelby nacházely děti,“ prohlásil starosta města.

388 total views, 2 views today