DALŠÍ ÚSPĚCH FAINY – PODPORA Z UKRAJINY A UNICEF – ОЧЕРЕДНЫЙ УСПЕХ ФАИНЫ — ПОДДЕРЖКА ИЗ УКРАИНЫ И «ЮНИСЕФ»

VEŘEJNÝ OCHRÁNCE PRÁV UKRAJINY

Ukrajinská veřejná ochránkyně práv Ljudmila Děnisova požádala policii a SBU odstranit ze seznamů webu „Mirotvorec“ informace o dětech. „Obrátila jsem se na Národní policii Ukrajiny a Bezpečnostní službu Ukrajiny s požadavkem přijmout opatření k odstranění informací o nezletilých dětech ze seznamů webu „Mirotvorec“ s cílem nedopustit porušení jejich práv a vtahování do ozbrojeného konfliktu,“ napsala Děnisova v Telegramu.

UNICEF

2.11.2021 mně přišla odpověď na mou výzvu. Ředitelka fondu UNICEF informovala, že podle jejich názoru já i ostatní děti máme zákonné právo vyjádřit svůj názor a být chráněni před jakýmikoliv útoky a zásahy. Čekám odpověď od generálního tajemníka OSN. Je jasné, že pro Ukrajinu není názor dětského fondu vyhláškou a že ho neposlouchají. Ale potěšilo, že UNICEF vyjádřil svůj názor. Velké poděkování ruské misi OSN a Dmitriji Poljanskému za pomoc.

Faina Savenkova, 2.11.2021

V dopise (viz foto) se ještě píše, že UNICEF plánuje posoudit situaci s „odpovědnými partnery na Ukrajině“, a také si promluvit se samotnou Fainou, které fond přeje úspěchy a tvůrčí inspiraci.

ОЧЕРЕДНЫЙ УСПЕХ ФАИНЫ — ПОДДЕРЖКА ИЗ УКРАИНЫ И «ЮНИСЕФ»

ОМБУДСМЕН УКРАИНЫ

Украинский омбудсмен Людмила Денисова обратилась в полицию и СБУ с требованием убрать из списков сайта «Миротворец» информацию о детях.«Обратилась в Национальную полицию Украины и Службу безопасности Украины с требованием принять меры по изъятию из списков сайта «Миротворец» информации о малолетних и несовершеннолетних детях с целью недопущения нарушения их прав и втягивания в вооружённый конфликт», — написала она в Telegram.

ЮНИСЕФ

Сегодня пришел ответ на мое обращение. Директор фондаЮНИСЕФ сообщил, что по их мнению, я, также как и другие дети, имею законое право выражать свое мнение и быть защищенной от любых нападок и посягательств. Ждем ответа от Генерального секретаря ООН. Понятно, что для Украины мнение детского фонда не указ и, врядли, они к нему прислушиваются. Но радует, что ЮНИСЕФ высказали свое мнение. Огромное спасибо Russian Mission UN и Дмитрию Алексеевичу Полянскому за помощь.

Фаина Савенкова, 2 ноября 2021 г.

Письмо смотри на фото.

Ljudmila Děnisova

138 total views, 2 views today